Institutul Medico-Militar

MIMESISS 2019

COMUNICAT NR. 004
Data: 14.05.2019

În perioada 10 – 11 mai a.c., a avut loc la Bucureşti, ediţia a II-a a Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice Medico-Militare Studenţeşti, „MIMESISS” 2019, eveniment care a fost organizat de către Asociaţia Studenţilor în Medicină Militară, condusă la prezenta ediţie, de către slt. sd. Roxana-Florina Ştefan, în colaborare cu Institutul Medico-Militar.

Ziua de 10 mai a fost dedicată prezentărilor de lucrări, prilej cu care studenţi ai Institutului Medico-Militar, de la ambele catedre, Bucureşti, respectiv Târgu Mureş, dar şi de la academiile militare din Sibiu, Braşov, Constanţa, au susţinut prelegeri în Amfiteatrul din Ambulatoriul integrat al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”.

În cea de-a doua zi au fost susţinute următoarele workshop-uri: Basic Life Support, coordonat de către col. med. dr. Florea Costea şi sd. sg. Marina Mazilu şi care s-a desfăşurat în Amfiteatrul Institutului Național de Medicină Aeronautică și Spațială ,,Gen. Dr. Aviator Victor Atanasiu”, Tactical Combat Casualty Care, sub îndrumarea lt. col. med. Adrian Drenea şi a plt. Ionuţ Robe şi Mini-Knots & Sutures, organizat în colaborare cu Societatea Studenţească de Chirurgie din România, coordonat de către Octavia-Virginia Becheru, secondată de o echipă de voluntari din cadrul societăţii studenţeşti, ultimele două activităţi desfăşurându-se în sălile de curs ale Institutului Medico-Militar.

Din partea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, a participat comandantul unităţii, general maior medic conf. univ. dr. Florentina Ioniţă-Radu, a Institutului Medico-Militar, comandantul unităţii, col. med. şef de lucrări dr. Mihail-Silviu Tudosie, instructor superior lt. col. med. Bogdan-Mihai Cornea, şeful cursurilor lt. col. Daniel-Mihai Barbu, comandanţii de companie lt. Daniel-Dorel Vida şi lt. Ionuţ-Ilie Mitrea. Au susţinut alocuţiuni şi general de brigadă (rez.) medic prof. univ. dr. Adrian Gheorghe Barbilian, în numele Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, precum  şi George Uzun, preşedintele Uniunii Studenţeşti din România.

Din comisia de evaluare a lucrărilor pe teme medico-chirurgicale au făcut parte: col. med. şef de lucrări dr. Mihail-Silviu Tudosie, lt. col. med. dr. Remus-Iulian Nica, lt. col. med. Bogdan-Mihai Cornea şi dr. Francesca Pâslaru, iar din comisia de evaluare a lucrărilor pe teme militare: col. dr. Adriana Ungureanu, mr. conf. univ. dr. Ciprian Ignat, lt. col. Daniel-Mihai Barbu şi lt. Ionuţ-Ilie Mitrea.

La finalul sesiunii de comunicări, cele mai bune lucrări au fost premiate, după cum urmează: Secţiunea de Ştiinţe Medico-Chirurgicale, cu premii de excelenţă: slt. sd. Iulia-Mădălina Staicu, sd. sg. maj. Silvia Antonia Niculae, sd. plt. maj. Tudor Vasilca şi sd. Bianca Văduva, iar la Secţiunea de Ştiinţe Militare: premiul I – sd. plt. adj. Alexandru-Finley Agliceru, premiul II – sd. cap. Adelin-Florin Poenaru şi premiul III – sd. frt. Bogdan-Marcel Suciaghi.

Sesiunea de comunicări s-a încheiat pe 11 mai, în Amfiteatrul Institutului Național de Medicină Aeronautică și Spațială ,,Gen. Dr. Aviator Victor Atanasiu”, printr-o Conferință de Medicină Aeronautică, invitaţi fiind mr. med. Daniel Nica şi asist. med. Elena Călin, de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor Aviator Gh. Bănciulescu” a Statului Major al Forţelor Aeriene.

Institutul Medico-Militar