Institutul Medico-Militar

 

          Institutul Medico-Militar este instituția militară de învățământ superior, subordonată Ministerului Apărării Naționale prin Direcția Medicală, având sediul în municipiul București și o secție în municipiul Târgu Mureș. Institutul Medico-Militar asigură pregătirea medico-militară a studenților militari de la facultățile de medicină, medicină dentară și farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București și a Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade"  din Târgu Mureș, pentru Ministerul Apărării Naționale, precum și pentru alți beneficiari interni (din sistemul de siguranță națională, ordine publică și justiție) și externi.


Institutul Medico-Militar funcționează în baza Hotărârii Guvernului României nr. 585 din 21.05.1990, publicată în Monitorul Oficial nr. 235 din 23.09.1992.
 

          Formarea medicilor militari începe din momentul admiterii în Institutul Medico-Militar, candidații provenind din colegii militare și licee civile. După absolvirea a 6 ani de studiu pentru specializările medicină, medicină dentară și respectiv 5 ani pentru farmacie, viitorii medici militari trebuie să susțină examenul de licență. Absolvenții Institutului Medico-Militar pot concura la examenul de rezidențiat pe locurile scoase la concurs de Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale pentru diferite specialități, în concordanță cu nevoile sistemului medico-militar.

          Pe parcursul școlarizării studenților, aceștia vor urma integral cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București și ale Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. Concomitent ei vor urma și cursurile prevăzute în planul de învățământ pentru modulul de pregătire medico-militară din Institutul Medico-Militar.