Institutul Medico-Militar

Exerciţiu de prevenire şi stingere a incendiilor

COMUNICAT NR. 005 
Data: 22.07.2019


Astăzi, 22.07.2019, a avut loc la Institutul Medico-Militar, o acţiune pe linie de prevenire şi stingere a incendiilor, ce a cuprins instruire şi exerciţiu de evacuare, la care şi-au dat concursul atât personalul şi stundenţii unităţii, cât şi pompieri militari.
 
Au participat cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pompieri militari de la Detaşamentul de Pompieri Grozăveşti, coordonaţi de către cpt. Alexandru Pripici, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov, mr. ing. Iulian Alexandrescu iar de la Institutul Medico-Militar, 170 de studenţi şi 15 cadre militare, cu responsabilităţi în prevenirea şi stingerea incendiilor, sub atenta îndrumare a comandantului unităţii, col. med. dr. Mihail-Silviu Tudosie, locţiitorul comandantului, col. Viorel Bulmez, precum şi a col. Gheorghe Diaconu, iniţiatorul şi coordonatorul exerciţiului.
 
Misiunea s-a constituit într-un amplu scenariu, care a cuprins mai multe etape şi anume: intervenţie la un incendiu, cu propagare masivă de fum, izbucnit la una din sălile de studiu, cu evacuare de victime pe căile de acces, dar şi cu scara mobilă a pompierilor, exerciţiu de mânuire a tehnicii de intervenţie la descarcerare, exerciţiu de intervenţie la incendiu cu ajutorul stingătorului cu spumă şi apă de la hidrant şi exercţiu de prim ajutor, cu tehnica din dotarea unei ambulanţe SMURD.
 
Misiunea se desfăşoară anual şi este cuprinsă în Planul cu principalele activităţi ale Institutului Medico-Militar.

           
Institutul Medico-Militar