Exerciţiu de prevenire şi stingere a incendiilor

Astăzi, 22.07.2019, a avut loc la Institutul Medico-Militar, o acţiune pe linie de prevenire şi stingere a incendiilor, ce a cuprins un proces de instruire, cu privire la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, precum şi un exerciţiu de evacuare. Şi-au dat concursul atât personalul şi stundenţii unităţii, cât şi pompieri militari, cu vastă experienţă teorectică, dar, mai ales, practică.
De la Detaşamentul de Pompieri Grozăveşti, coordonaţi de către cpt. Alexandru Pripici, au participat pompieri militari, însoţiţi de două autospeciale şi o ambulanţă SMURD. Din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov, a participat mr. ing. Iulian Alexandrescu, care a prezentat stundenţilor şi cadrelor militare prezente, principalele obiective ale misiunii, precum şi scopul acesteia.
Institutul Medico-Militar, ca unitate gazdă, a fost prezent cu 170 de studenţi militari şi 15 cadre cu responsabilităţi în prevenirea şi stingerea incendiilor, sub atenta îndrumare a comandantului unităţii, col. med. dr. Mihail-Silviu Tudosie, locţiitorul comandantului, col. Viorel Bulmez, precum şi a col. Gheorghe Diaconu, iniţiatorul şi coordonatorul acestui exerciţiu.
Misiunea s-a constituit într-un amplu scenariu, conceput din cinci etape şi anume:
  1. prezentarea generală dar şi obiectivă, pe exemple, a normelor de prevenire şi stingere a incendiilor;
  2. intervenţie la un incendiu, cu propagare masivă de fum, izbucnit la una din sălile de studiu, cu evacuare de victime pe căile de acces, dar şi cu scara mobilă a pompierilor;
  3.  exerciţiu de mânuire a tehnicii de intervenţie la descarcerare;
  4. exerciţiu de intervenţie la incendiu cu ajutorul stingătorului cu spumă şi apă de la hidrant;
  5. exercţiu de prim ajutor, cu tehnica din dotarea unei ambulanţe SMURD.
Acest tip de exerciţiu se desfăşoară anual şi este cuprins în Planul cu principalele activităţi ale Institutului Medico-Militar, acţiune la care sunt angrenate cadre militare, studenţi militari, precum şi tehnica din dotare, specifică acestui gen de intervenţie.
Top